HOLOPATIA

HOLOPATIA

poniedziałek, 1 kwietnia 2024

LEKARZE OGŁASZAJĄ TAJEMNICZĄ „EPIDEMIĘ RAKA” W CAŁYM ŚWIECIE (Czyżby zbyt wiele szczypiorku w sałatce?)

 
Czołowi lekarze zwracają uwagę na tajemniczy, ogólnoświatowy wzrost liczby przypadków raka wśród pacjentów poniżej 50. roku życia. Sprawa ta, szeroko opisywana w mediach głównego nurtu, nastąpiła po niedawnym ogłoszeniu przez brytyjską księżną Katarzynę, że u niej też zdiagnozowano tę chorobę.
 Przyczyna globalnego wzrostu, który rzekomo wywołał niepokój wśród naukowców, jest przedmiotem gorącej dyskusji. Chociaż jednak jako możliwe przyczyny zaproponowano ulepszone metody diagnostyczne, predyspozycje genetyczne, styl życia i nieznane jeszcze czynniki środowiskowe*, rola niektórych innych możliwych czynników jest zasadniczo ignorowana.
(Ignorowana!? Na przykład geopatycznych? przyp.:RN)

- Skalę problemu ilustruje fakt, że roczny wskaźnik zachorowalności na nowotwory wśród Brytyjczyków w wieku od 25 do 49 lat osiągnął podobno 162,4 przypadków na 100 000 mieszkańców. Oznacza to wzrost o 22% w porównaniu
z rokiem 1990.  > Na poziomie globalnym badanie opublikowane w zeszłym roku w czasopiśmie BMJ Oncology wykazało, że w latach 1990–2019 nastąpił
79-procentowy wzrost częstości występowania nowotworów o wczesnym początku i 27-procentowy wzrost liczby zgonów z powodu nowotworów
o wczesnym początku.
- Nowotwory, które wcześniej uważano za częstsze w starszych grupach wiekowych, coraz częściej diagnozuje się u młodszych dorosłych.

- Przykłady obejmują między innymi raka piersi, jelita grubego, przełyku, żołądka i trzustki. Ponieważ systemy opieki zdrowotnej wciąż walczą o poprawę sytuacji po skutkach polityk narzuconych podczas pandemii Covid-19, rosną obawy, że w nadchodzących latach obciążenia dla gospodarek krajowych będą jeszcze bardziej eskalować.

 
- Chociaż dyskutuje się o diecie jako o przyczynie wzrostu zachorowań na nowotwory, ważne dowody naukowe, które mogłyby pomóc
w wyjaśnieniu tego zjawiska, wydają się być z premedytacją ignorowane.   > Szczególne znaczenie mają badania przeprowadzone
w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Wielkiej Brytanii, Holandii, Finlandii i innych krajach, które pokazują, że zawartość składników odżywczych w światowych dostawach żywności znacznie spadła w ciągu ostatnich 70–80 lat. Podejrzewa się, że przyczyną tego jest rosnące na całym świecie przechodzenie w kierunku przemysłowych form rolnictwa. 
W niektórych przypadkach zmniejszenie poziomu składników odżywczych było dramatyczne.
Na przykład w latach 1951–1999 zawartość wapnia w brokułach
w Kanadzie spadła o prawie 63 procent. Podobnie zawartość witaminy A w brokułach kanadyjskich spadła o prawie 56%, przy czym zawartość witaminy B2 spadła o prawie 43%, a zawartość witaminy B1 o 40%.
> Niepokojące były także zmiany w zawartości składników odżywczych w ziemniakach – zawartość żelaza i witaminy C spadła o ponad 57%, witaminy B2 o 50%, witaminy B3 o 45% i, co najbardziej niepokojące, witaminy A o 100 procent.  Biorąc pod uwagę podobne redukcje obserwowane w innych krajach, jest nie do pomyślenia, aby nie spowodowało to negatywnych konsekwencji zdrowotnych.
Te naukowe dane są ignorowane.   Czyżby przypadek?
Zbieg niefortunnych okoliczności niełagodzących? - przyp. RN)

>Co istotne, badania medycyny komórkowej dr Matthiasa Ratha wykazały, że długotrwałe niedobory witamin, minerałów i innych niezbędnych składników odżywczych są główną przyczyną chorób przewlekłych, takich jak rak. W oparciu o to odkrycie opatentowaną kombinację składników odżywczych pomyślnie przetestowano przeciwko ponad 55 różnym typom komórek nowotworowych. > Przełomowe badania naukowe przeprowadzone w Instytucie Badawczym Dr. Ratha wykazały, że te składniki odżywcze są w stanie hamować inwazję i przerzuty komórek nowotworowych, namnażanie się komórek nowotworowych i wzrost nowotworu, tworzenie nowych naczyń krwionośnych zasilających guzy (angiogenezę),  jak również indukują naturalną śmierć komórek nowotworowych (apoptozę).
Odwrócenie światowego wzrostu liczby przypadków raka będzie wymagało zwiększenia globalnego spożycia składników odżywczych.
> Osiągnięcie tego w przypadku osób w każdym wieku mogłoby doprowadzić do znacznego zmniejszenia ogólnej liczby przypadków,
 w tym przypadków obserwowanych obecnie u młodszych osób. 
- Aby osiągnąć ten cel, a także zachęcać i ułatwiać stosowanie suplementacji składników odżywczych opartej na podstawach naukowych, rządy powinny również rozważyć promowanie rolnictwa organicznego, bowiem jak wykazują badania, żywność produkowana metodami ekologicznymi zawiera wyższą zawartość składników odżywczych.

Szczepiorki na C-19 i „turbo nowotwory”

Należy również podjąć działania w zakresie stosowania szczepirków przeciwko C-19 opartych na mRNA.
Badania opublikowane w czasopiśmie Viruses sugerują, że te eksperymentalne zastrzyki mogą znacząco zahamować naprawę uszkodzeń DNA. Skuteczna naprawa DNA – biologicznego oprogramowania każdej komórki – jest niezbędna do utrzymania właściwej obrony immunologicznej i ochrony przed wieloma chorobami, w tym raka. 
W nadchodzących latach dalsze stosowanie tych szczyrków dalekie od skutecznego odwrócenia wzrostu zachorowalności na nowotwory, może potencjalnie nawet zwiększyć liczbę przypadków. Rzeczywiście, niektórzy obserwatorzy już łączą zastrzyki z szybko rozwijającymi się tak zwanymi „rakami turbo”.

*) A więc jednak  elektro smog!? >> https://holopatia.blogspot.com/2019/11/fragment-wywiadu-z-ojcem-holopatii.html

Opublikowano przez Paula Anthony’ego Taylora 29 marca 2024 r, dyrektora 
Dr Rath Foundation

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz