HOLOPATIA

HOLOPATIA

piątek, 15 grudnia 2023

WYNIKIK NOWEGO BADANIA POTWIERDZA, ŻE WITAMINA C OBNIŻA POZIOM CUKRU WE KRWI PACJENTÓW Z CUKRZYCĄ TYPU 2

 


WYNIKIK NOWEGO BADANIA POTWIERDZA, ŻE WITAMINA C
 OBNIŻA POZIOM CUKRU WE KRWI U PACJENTÓW Z CUKRZYCĄ TYPU 2
BĄDŹ ŚWIADOMYM PACJENTEM PROWADZĄCYM
LEKARZA DOMOWEGO I PROWADZĄCEGO
> TWOJE ZDROWIE JEST W WASZYCH RĘKACH
Dzielicie się wspólną odpowiedzialnością

Na początku badania dr Dice wstrzykiwał sobie 32 jednostki insuliny dziennie.
W ciągu następnych trzech tygodni stopniowo zwiększał dzienne spożycie witaminy C, aż do 23 dnia osiągnął 11 gramów dziennie.
- Do tego momentu zapotrzebowanie doktora Dice’a na insulinę spadło
z 32 jednostek do 5 jednostek dziennie.
- Zatem na każdy dodatkowy gram suplementacji witaminą C
   mógł zaoszczędzić około 2,5 jednostki insuliny.

- Chociaż opublikowano obecnie wiele badań i recenzji naukowych wspierających stosowanie naturalnych metod kontroli cukrzycy, skupiają się one głównie na stosowaniu pojedynczych mikroelementach.
- Z kolei podejście medycyny komórkowej dr Ratha stanowi rewolucyjny przełom w naszym rozumieniu przyczyn, zapobiegania i leczenia wspomagającego pacjenta zwanego cukrzykiem..
- Jak wykazały badania dr Ratha, główną przyczyną cukrzycy typu 2 jest długotrwały niedobór pewnych specyficznych mikroelementów w milionach komórek trzustki (narządu wytwarzającego insulinę); wątroba i ściany naczyń krwionośnych; jak i w innych narządach. - U osób z wrodzoną predyspozycją do cukrzycy niedobory mikroelementów mogą wywołać metabolizm cukrzycowy
i początek cukrzycy typu 2.
 - I odwrotnie, optymalne spożycie właściwych mikroelementów pomaga procesie zapobiegania wystąpieniu choroby, 
a także skorygowaniu istniejących schorzeń cukrzycowych i ich powikłań.

AKTUALNOŚCI

Potwierdzając to, co od lat wykazały inne badania, australijscy badacze wykazali, że codzienna suplementacja witaminą C obniża podwyższony poziom cukru
we krwi u pacjentów z cukrzycą typu 2.
 

KOMENTARZ

Nie ulega wątpliwości,  że witamina C odgrywa ważną rolę w profilaktyce
i kontroli cukrzycy. 
- W rozdziale 7 swojej przełomowej książki pt. 
 "Dlaczego zwierzęta nie dostają ataków serca… a ludzie tak! "dr Rath podsumowuje kliniczne studium przypadku ilustrujące, w jaki sposób pacjenci
z cukrzycą mogą znacząco obniżyć swoje dzienne zapotrzebowanie na insulinę poprzez zwiększenie spożycia witaminy C.
- Przeprowadzone na Uniwersytecie Stanforda w Kalifornii główny autor badania, dr J.F. Dice, był także pacjentem chorym na cukrzycę
                           i objętym badaniem.



Następna dobra wieść: Witaminy B12 zmniejszają ryzyko cukrzycy

Wyniki nowych badań opublikowane w czasopiśmie Epigenomics wykazują,
   że suplementacja witaminą B12 zmniejsza ryzyko cukrzycy

- KONKLUZJA

- Jak wykazały przeprowadzone z zakresu badania medycyny komórkowej dr Ratha, główną przyczyną cukrzycy u dorosłych jest chroniczny niedobór niektórych witamin, minerałów i innych niezbędnych składników odżywczych w komórkach trzustki (narządu wytwarzającego insulinę), wątroby, krwi ściany naczyń i inne narządy.
- Aby optymalnie zmniejszy
ć ryzyko zachorowania na cukrzycę,
potrzebna jest nie tylko sama witamina B12.
Badania naukowe i badania kliniczne wyraźnie udokumentowały synergistyczną rolę witaminy C, witaminy E, witamin z grupy B, chromu i innych niezbędnych składników odżywczych w normalizacji metabolizmu cukrzycy i zapobieganiu jej kluczowym powikłaniom, takim jak choroby układu krążenia.
info@dr-rath-foundation.org
- Aby dowiedzieć się więcej na temat naturalnego zapobiegania i kontroli cukrzycy, przeczytaj rozdział 7 ratującej życie książki pióra doktora Ratha pod tytułem
"Dlaczego zwierz
ęta nie dostają zawałów serc -  Ale ludzie tak?!*
*) https://dobreksiazki.pl/dlaczego-zwierzeta-nie-dostaja-zawalow-serca-tylko-my-ludzie-matthias-rath,p217787?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAj_CrBhD-ARIsAIiMxT_qdLwlaY5iiqgltjAXG46Z0GciNFQPWndjuBqmTPCgx-6sAXrxPuMaAh7AEALw_wcB

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz