BĄDŹ ŚWIADOMYM PACJENTEM PROWADZĄCYM
LEKARZA DOMOWEGO I PROWADZĄCEGO
> TWOJE ZDROWIE JEST W WASZYCH RĘKACH
Dzielicie się wspólną odpowiedzialnością
Na początku badania dr Dice wstrzykiwał sobie 32 jednostki
insuliny dziennie.
W ciągu następnych trzech tygodni stopniowo zwiększał
dzienne spożycie witaminy C, aż do 23 dnia osiągnął 11 gramów dziennie.
- Do tego
momentu zapotrzebowanie doktora Dice’a na insulinę spadło
z 32 jednostek do 5 jednostek dziennie.
- Zatem na każdy dodatkowy gram
suplementacji witaminą C
mógł zaoszczędzić około 2,5 jednostki insuliny.
- Z kolei podejście medycyny komórkowej dr Ratha stanowi rewolucyjny przełom w naszym rozumieniu przyczyn, zapobiegania i leczenia wspomagającego pacjenta zwanego cukrzykiem..
- Jak wykazały badania dr Ratha, główną przyczyną cukrzycy typu 2 jest długotrwały niedobór pewnych specyficznych mikroelementów w milionach komórek trzustki (narządu wytwarzającego insulinę); wątroba i ściany naczyń krwionośnych; jak i w innych narządach. - U osób z wrodzoną predyspozycją do cukrzycy niedobory mikroelementów mogą wywołać metabolizm cukrzycowy
i początek cukrzycy typu 2.
- I odwrotnie, optymalne spożycie właściwych mikroelementów pomaga procesie zapobiegania wystąpieniu choroby, a także skorygowaniu istniejących schorzeń cukrzycowych i ich powikłań.
AKTUALNOŚCI
Potwierdzając to, co od lat wykazały inne badania,
australijscy badacze wykazali, że codzienna suplementacja witaminą C obniża podwyższony poziom cukru
we krwi u pacjentów z cukrzycą typu 2.
KOMENTARZ
Nie ulega wątpliwości, że witamina C odgrywa ważną rolę w
profilaktyce
i kontroli cukrzycy.
- W rozdziale 7 swojej przełomowej książki pt.
"Dlaczego zwierzęta nie dostają ataków serca… a ludzie tak! "dr Rath
podsumowuje kliniczne studium przypadku ilustrujące, w jaki sposób pacjenci
z
cukrzycą mogą znacząco obniżyć swoje dzienne zapotrzebowanie na insulinę
poprzez zwiększenie spożycia witaminy C.
- Przeprowadzone na Uniwersytecie
Stanforda w Kalifornii główny autor badania, dr J.F. Dice, był także pacjentem
chorym na cukrzycę
i objętym badaniem.
Następna dobra wieść: Witaminy B12 zmniejszają ryzyko cukrzycy
- Wyniki nowych badań opublikowane w czasopiśmie Epigenomics wykazują,
że suplementacja witaminą B12 zmniejsza ryzyko cukrzycy
- Jak wykazały przeprowadzone z zakresu badania medycyny
komórkowej dr Ratha, główną przyczyną cukrzycy u dorosłych jest chroniczny niedobór niektórych witamin, minerałów i innych niezbędnych składników odżywczych w komórkach trzustki (narządu wytwarzającego insulinę), wątroby, krwi ściany naczyń i inne narządy.
- Aby optymalnie zmniejszyć ryzyko zachorowania na cukrzycę,
potrzebna jest nie tylko sama witamina B12.
- Badania naukowe i badania kliniczne wyraźnie udokumentowały synergistyczną rolę witaminy C,
witaminy E, witamin z grupy B, chromu i innych niezbędnych składników odżywczych w
normalizacji metabolizmu cukrzycy i zapobieganiu jej kluczowym powikłaniom, takim jak choroby układu krążenia.
info@dr-rath-foundation.org
- Aby dowiedzieć się więcej na temat naturalnego zapobiegania i kontroli cukrzycy,
przeczytaj rozdział 7 ratującej życie książki pióra doktora Ratha pod tytułem
"Dlaczego zwierzęta nie dostają zawałów serc - Ale ludzie tak?!*
*) https://dobreksiazki.pl/dlaczego-zwierzeta-nie-dostaja-zawalow-serca-tylko-my-ludzie-matthias-rath,p217787?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAj_CrBhD-ARIsAIiMxT_qdLwlaY5iiqgltjAXG46Z0GciNFQPWndjuBqmTPCgx-6sAXrxPuMaAh7AEALw_wcB
https://holopatia.blogspot.com/2018/04/diabetes-mellitus-czyli-cukrzyca.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz