- Herba Majoranae (Ziele Majeranku)
- Herba Millefolii (Ziele Krwawnika)
- Herba Anserinae (Ziele Pięciornika gęsiego)
- Herba Marrubii (Ziele Szanty zwyczajnej)
- Radix Althaeae (Korzeń Prawoślazu)
- Inflorescentia Tiliae (Kwiatostan Lipy)
- Folium Melissae (Liść Melisy)
- Lichenis islandici (Płucnica islandzka)
- Rhizoma Agropyri (Kłącze Perzu)
Każdy ze składników mieszanki ziołowej stosować po 50 g.
Rp. wg. Cz. A. Klimuszko.
Przy nadkwasocie pomocna będzie również soda oczyszczona. Należy rozpuścić płaską łyżeczkę sody w niewielkiej ilości wody i wypić po posiłku w czasie występowania dolegliwości. Pomaga ona również w odkwaszeniu organizmu. http://czarodziejska.wordpress.com/2013/08/16/soda-oczyszczona-odkwaszanie-organizmu-i-nie-tylko/
Jeśli problemy z nadkwasotą utrzymują się dłuższy czas, należy zastanowić się, czego nie potrafimy strawić, zarówno w kwestii naszej codziennej diety, jaki problemów życiowych, dlaczego się złościmy i tłumimy w sobie agresję w stosunku do kogoś lub czegoś, z czym się nie zgadzamy, a nie umiemy o tym powiedzieć* oraz skonsultować się z lekarzem.
* "Choroba twoim przyjacielem" dr T. Dethlefsen, dr R. Dahlke
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz